Foto: Bildbyrån

Damlandslaget har spelat två träningsmatcher på hemmaplan där Polen stod för motståndet i båda matcherna. Dubbelmötet var de första landskamperna för svenskorna under 2020. Båda matcherna slutade i svensk seger efter att svenskorna vunnit med 21-19 samt 27-21. Matcherna var debuten som ny landslagstränaren för Tomas Axnér. 

I den första matchen mot Polen som spelades den 1/10 i Lund så blandade och gav det svenska landslaget. Samspelet mellan spelarna fanns inte riktigt där i alla lägen, men det räddades upp av en stark offensiv som var fartfylld vilket gav bra lägen till de skottstarka spelarna i laget. Svenskorna gick till pausvila med en 10-9 ledning och i andra halvlek tappade aldrig Sverige greppet om matchen utan kunde hålla undan och vinna med 21-19.

Bästa målskytt i det första mötet blev Carin Strömberg med tre mål.

Andra matchen som spelades två dagar senare 3/10 i Ystad så var det helt klart ett mer samspelt Sverige som klev ut på banan. De anfölls på flera olika sätt och många spelare skapade oreda i det polska försvaret vilket även ledde fram till att Sverige kunde dra ifrån resultatmässigt även om Sverige i slutet av första halvlek lite bjöd in polskorna i matchen. Sverige gick till pausvila med en 14-12 ledning. I andra halvlek inledde Polen starkt och var även ikapp resultatmässigt innan Sverige tillslut gjorde ett ryck och kunde dra ifrån igen.

Nina Dano som fick göra sin landslagsdebut under den här landslagssamlingen och som blott gjorde sin andra landslandskamp var den som byggde upp det svenska försprånget och med sina hårda vänsterskott gjorde hon totalt sex mål under matchen.

Bara Nathalie Hagman gjorde fler under matchen då hon noterades för sju mål varav två på straff. Sverige kunde tillslut vinna matchen med 27-21

Sverige valde även att rotera en del spelare och alla spelare som var uttagna till samlingen fick speltid under någon av de två matcherna.