Foto: Bildbyrån

Efter damernas handbolls-EM som spelades i december är det nu återigen dags för ett stort mästerskap att spelas. Denna gång är det herrarnas handbolls-VM som ska spelas i Egypten. Världsmästerskapet startar den 13 januari och pågår fram till den 31 januari. 

För de svenska damerna blev det uttåg efter mellanrundan i damernas EM. När det nu är dags för herrarna att göra upp i ett världsmästerskap så är det ett orutinerat svenskt landslag som reser till Egypten. Uppladdningen har inte heller varit optimal efter att en spelare drabbats av covid-19 och hela den svenska truppen veckan innan mästerskapet sitter isolerade. Detta gör att de tänka genrepen har blivit inställda.

Så vi får se hur det kommer gå för de svenska herrarna i det kommande världsmästerskapet som inledds med att Sverige ställs mot Tjeckien den 14 januari, sedan följer matcher mot Chile och Egypten.

Nytt för herrarnas VM 2021 är att antal lag i turneringen har utökats från 24 till 32 stycken för första gången någonsin.

Nu räknar vi ner dagarna och håller tummarna för att Sverige ska genomföra ett bra mästerskap och vill du ha koll på allt kring herrarnas VM 2021 så har du hela spelschemat HÄR!