Danmark besegrade Montenegro i semifinalen av EM 2022. Detta efter seger med 27-23. Montenegros ”hemmapublik” kunde inte hjälpa montenegrinerna till seger.

Fredagens semifinaler började med den minst ovissa när Danmark ställdes mot Montenegro i slovenska Ljubljana. Läktarna var inte fyllda till fullo men de flesta fans på plats var helt klart från Montenegro för att heja fram sitt landslag.

Just Montenegro började också bäst i matchen med några snabba mål, däribland från storstjärnan Jovanka Radicevic. Efter drygt tio minuter började dock Danmark ta över och hindrade Montenegro från att göra mål i drygt sju-tio minuter. Det stabila danska försvarsspelet blev allt svårare för Montenegro att tränga sig igenom. Efter en bra andra del av första halvlek gick Danmark in i halvtidspaus med ledning 14-10.

I andra halvlek började Montenegro bra ännu en gång och gjorde tre raka mål för att nästan kvittera den danska ledningen. Än en gång bars Montenegro fram av sin publik på plats som hejade och klappade fram sitt land. Orken hos Montenegro tröt dock en aning och när Danmark i fortsatt ledning kunde göra ett par snabba mål så kändes det som att allt skulle gå Danmarks väg. Och visst blev det så.

Ett bättre- målvaktsspel, försvarsspel och anfallsspel över hela banan blev avgörande för Danmark. Montenegro gjorde allt de kunde för att rå på danskorna men utan framgång. Danmark vann till slut med 27-23 och spelar EM-final på söndag. Finalen spelas mot vinnaren i mötet mellan Frankrike och Norge med avkast 20:30 ikväll. Montenegro ställs mot förlorarna från den semifinalen i en bronsmatch på söndag.