Handbollslandslaget förlänger kontraktet med målvaktstränaren Thomas Forsberg. Kontraktet är skrivet till år 2026.

För Handbollslandslaget är kontinuitet viktigt. Efter att förbundskapten Tomas Axnér och assisterande förbundskapten Johanna Wiberg förlängt sina kontrakt till och med sommaren 2026 så har man även förlängt med en ny viktig pusselbit. Målvaktstränaren för Damlandslaget, Thomas Forsberg, fortsätter med sitt uppdrag till 2026.

– Jag tycker väldigt mycket om att jobba med Tomas Axnér och Johanna Wiberg, liksom resten av ledningen runt landslaget och de målvakter vi har där. Jag tycker att vi hela tiden tar steg, såväl med laget som med målvaktsspelet mer specifikt. Nu siktar vi mot OS och EM senare i år och vi har ännu fler mästerskap framöver där vi vill vara med och slåss i toppen, säger han till Handbollslandslagets hemsida.

Förutom uppdraget som målvaktstränare för damerna så jobbar Thomas Forsberg som ansvarig för utveckling av målvakter och instruktörer inom svensk handboll, ett uppdrag som han fortsätter med till 2028.

– Thomas har gjort ett fantastiskt jobb under många år och är en viktig del i utvecklingen av svensk handboll, både i rollen som målvaktstränare för damlandslaget och i rollen som strategiskt ansvarig för utvecklingen av målvakter och instruktörer. Det är viktigt att vi har en kontinuitet och långsiktighet i det arbete vi tror på och därför känns det bra att Thomas vill fortsätta med båda uppdragen de kommande åren, säger landslagschef Hanna Fogelström till Handbollslandslaget.


Kristianstad - Hammarby