Förra gången som damernas europeiska mästerskap i handboll spelade så skedde detta på svensk mark i städerna Stockholm, Göteborg, Malmö, Kristianstad och Helsingborg mellan datumen 4-18 december 2016. Turneringen var den tolfte att arrangeras och den andra att hållas i Sverige. Samtliga lag, förutom Sverige som värdnation, fick inför mästerskapet delta i ett kval för att göra upp om de åtråvärda EM-platserna.


Annons: ⇢ 888sport - Få 100 kr bonus på din första insättning!

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

De 16 nationerna som slutligen deltog lottades till en början in i fyra grupper om fyra där alla alg mötte varandra en gång vardera. Här kan du se hur grupperna så ut, lagen är listade i den ordning som de placerade sig efter att matcherna hade spelats.
Grupp A: Serbien, Sverige, Spanien och Slovenien
Grupp B: Tyskland, Frankrike, Nederländerna och Polen
Grupp C: Danmark, Tjeckien, Ungern och Montenegro
Grupp D: Norge, Rumänien, Ryssland och Kroatien

De tre bästa lagen i vardera grupp gick sedan vidare till mellanrundan, där lagen på nytt delades in i två grupper om sex. De lag inom grupperna som tidigare inte hade spelat mot varandra möttes här, samtidigt som poäng från möten med övriga kvarvarande lag följde med hit. Härifrån tog sig Nederländerna, Frankrike, Norge och Danmark till semifinal, samtidigt som det svenska laget placerade sig på en åttondeplats.

I semifinalerna slog Nederländerna ut Danmark samtidigt som Norge besegrade Frankrike. Finalen mellan Norge och Nederländerna blev en jämn sådan som slutligen slutade 30-29 till Norge, samtidigt som Frankrike tog hem bronset.