Högernian Nina Koppang missar EM-premiären mot Serbien ikväll. Detta efter att ha visat upp positivt för covid-19. Det meddelar Handbollslandslaget i ett pressmeddelande.

För två år sedan spelades EM i Danmark, då i stort sett med fulla restriktioner bland spelare och ledare på grund av den pågående pandemin. Även till årets EM så finns vissa regler kvar och spelarna testas varannan dag. När Sverige genomförde covid-tester igår kväll så testade en spelare positivt.

Den 20-årige högernian Nina Koppang kommer inte att få göra mästerskapsdebut för Sverige ikväll. Koppang var den enda i laget som testade positivt för covid-19, men hon tros vara tillbaka i spel väldigt snart.

– Nina har kunnat träna som vanligt och vi ser det i nuläget som en symptomfri infektion. Då hennes CT-värde är högt, vilket är bra i det här sammanhanget, finns det goda förhoppningar om att hon snart kan vara tillbaka med övriga truppen, säger landslagsläkaren Örjan Johannesson till Handbollslandslagets hemsida.

Koppang kommer att isoleras från resten av truppen. Högernian och övriga truppen testade negativt både i lördags och tisdags. Sverige spelar EM-premiär ikväll mot Serbien med avkast 20:30.