Foto: Bildbyrån

Damernas Champions League ställs in. Därmed blir det ingen helg med Final Four i Ungern och inget lag kommer utses som mästare denna säsong. 

Snacket har gått, och nu är det bekräftat. Det blir inget mer Champions League-spel denna säsong. Europeiska handbollsförbundet bekräftar i ett pressmeddelande att turnering ställs in på damsidan.

Finalspelet i turneringen skulle spelats redan i vår men blev uppskjutet till 5-6 september istället. Spelplats skulle varit Budapest. Men nu får ungrarna alltså ställa in, trots lång tids förberedelse.

– Vi har under hela tiden uppdaterat oss tillsammans med det ungerska handbollförbundet gällande restriktioner och andra begränsningar kring till exempel resor och större arrangemang, säger Michael Wiederer, ordförande för EHF.

– Detta är en extraordinär situation, det råder ingen tvekan om att hälsan och säkerheten går före allt. Ändå är vi besvikna. Ungerns Handbollförbund som organisatör har stått förberedda för att göra det bästa för ännu en härlig Final Four, säger EHF:s generalsekreterare Gabriella Horvath.

Även de kvartsfinaler som skulle spelats i Ungern dagarna innan ställs in. Nu blir ingen mästare i år.

Istället drar Champions League-gruppspelet igång igen den 12 september. Lottningen för det sker 1 juli. Vilka lag som deltar hittar du här.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här