Foto: Bildbyrån

Sveriges Mellanrunda startar med match mot Danmark istället för Montenegro. Vilket bestämdes sent igår kväll. Något som får den svenska förbundskaptenen Tomas Axnér att ifrågasätta hur arrangören kan göra en sådan sak, i en intervju med Sportbladet.

Igår kväll förlorade hemmanationen Danmark den viktiga gruppfinalen mot Frankrike med 23-20. Förlusten innebär för dansk del att man går vidare till Mellanrundan med två poäng och som grupptvåa, medan Frankrike får med sig fyra poäng som gruppetta.

Men den danska förlusten satte lite spår i det svenska spelschemat för resten av turneringen. Sedan innan har det varit bestämt att Danmark tillsammans med Norge har haft spikade datum för Mellanrundan. Då Danmark ska spela 11 december, 13 december och 15 december. I det preliminära spelschemat inför turneringen ska dock de båda gruppettorna få den fördelen, att spela match varannan dag istället för att spela två matcher dagarna inpå varandra.

Men i och med Danmarks förlust igår så har arrangören bestämt spelschemat som så att Danmark kommer spela på de utsatta datumen 11, 13 och 15. Detta påverkar i sin tur Sveriges spelschema. Något som den svenska ledningen fick reda på sent igår kväll.

Sverige skulle i det preliminära schemat ha mött tabelltrean i Grupp A, i detta fall Montenegro. Det har gjort att det svenska laget har förberett sig inför spel på torsdag mot just Montenegro. Men i och med förändringen i spelschemat får Sverige istället vila en dag extra och möta Danmark på fredag. Något som får den svenska förbundskaptenen Tomas Axnér att reagera.

– Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Det var ju fastlagt att tvåan skulle möta trean först och så vidare. Vilka har ändrat detta? Är det Danmark? Jag förstår inte, säger Axnér i en intervju med Sportbladet.

Sverige har genomgått analyser av de förmodade premiärmotståndarna Montenegro och Slovenien inför torsdagens match, berättar Tomas Axnér för Sportbladet. Men nu får de byta fokus till Danmark istället. Tomas Axnér reagerar till Sportbladet mest på hur en arrangör kan göra på detta viset. Att man ändrar i spelschemat så tätt inpå.

– Är detta Potatiscupen vi spelar?, säger han och fortsätter:

– Tänk dig att Danmark skulle ändra spelschemat för Frankrike mitt i ett fotbolls-VM. Det hade ju aldrig någonsin hänt. Det här blir ett löjets skimmer över handbollssporten.

Sverige möter Danmark på fredag med avkast 20:30. Matchen sänds på TV6 och Viaplay.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här