För allra första gången är det Tyskland som står värd för herrarnas Europamästerskap i handboll. Matcherna kommer att spelas i sex olika städer runtom i landet där lika många arenor kommer att nyttjas. nedan kan du läsa mer om dessa.

Det svenska laget kan som mest få spela i tre olika städer under turneringens gång. Detta skulle ge en ordentlig resa runt i värdlandet då städerna ligger relativt långt ifrån varandra. Först och främst spelas deras inledande gruppspel i Mannheim innan huvudrunda i Hamburg väntar. Lyckas man nå topp tre i den gruppen får man dessutom åka till Köln för att spela slutspel.

Merkur Spiel-Arena, Düsseldorf

Här har vi en riktig jätte-arena i handbolls-sammanhang. När Tyskland annonserade vilka städer som turneringen skulle spelas i så kom just den här spelplatsen som ett överraskande val, då det vanligtvis spelas fotboll här.

Redan efter den första EM-dagen så är det faktiskt slutspelat på arenan. Målet var att slå världsrekord vid Tysklands öppningsmatch mot Schweiz och nu får lagen i grupp A spela vidare sina nästkommande matcher i tyska huvudstaden. Matchen lockade hela 53 586 åskådare.

Lanxess Arena, Köln

Den här arenan har en lång historia av att arrangera stora mästerskap, där vi svenskar känner igen den från bland annat hockey VM 2010 och 2017. Under en handbollsmatch ryms här en publik på 19 500 personer.

Först till huvudrundan kliver Köln in med sitt värdskap, där de håller i matcher för grupp 1, dit lag från de inledande grupperna A, B och C avancerar. Utöver detta blir det just här som turneringen avrundas med hela EM-slutspelet. Förhoppningsvis får vi se det svenska laget ta sig hela vägen hit.

Mercedes-Benz Arena, Berlin

I den tyska huvudstaden kommer matcher att spelas på arenan som tar en publik på dryga 14 500 åskådare i samband med match. Tidigare fick arenan under namnet O2 World och är till vardags hemma-arena för hockeylaget Eisbären Berlin samt basketlaget Alba Berlin. Men nu är det alltså handboll som ska spelas här.

Här kommer de två sista matchomgångarna i grupp A att spelas, samtidigt som hela gruppspelet för grupp D hålls här. Sammanlagt blir det alltså 10 EM-matcher i Berlin.

Barclays Arena, Hamburg

I den norra tyska staden Hamburg kommer matcher spelas på Barclays Arena som rymmer runt 13 000 personer.

Det är hit som Sverige kommer att få resa vid ett avancemang till huvudrundan, dr vidarespel väntar för de främsta lagen från grupp D, E och F, då i den nya gruppen med namnet grupp 2.

SAP Arena, Mannheim

I universitets-staden Mannheim kommer matcherna spelas på SAP Arena, en arena som öppnades år 2005. Vid handboll kan en publik på 13 200 åskådare rymmas här.

I Mannheim håller grupp B och E, som ä Sveriges grupp, till under den inledande delen av turneringen.

Olympiahalle, München

Den minsta arenan som används i mästerskapet är Olympiahalle i den sydliga staden München. Arenan byggdes som man kan höra på namnet inför sommar-OS 1972 och har efter det använts till en mängd olika arrangemang.

Lagen i grupp C och F håller till här under den första delen av turneringen för att spela sina första tre matcher.


Kristianstad - Hammarby