Herrlandslagets högernia Albin Lagergren kommer att byta klubb inom Tyskland till nästa säsong. Svensken har skrivit på för SC Magdeburg i Bundesliga, där han startade sin utlandskarriär en gång i tiden.

För fyra år sedan lämnade Albin Lagergren Sverige och IFK Kristianstad för spel i Tyskland och SC Magdeburg. Efter två framgångsrika säsonger i klubben gick sedan flytten till svenskklubben Rhein Neckar-Löwen där Lagergren spenderat de senaste säsongerna. Under denna säsong har det florerat rykten kring högernian, men nu kan den butiken stängas.

SC Magdeburg presenterar på sin hemsida att Albin Lagergren har skrivit på ett kontrakt med klubben från och med nästa säsong till och med 2026. Lagergren kommer därmed att bli lagkamrat med landslagskamraten Daniel Pettersson. Sedan tidigare är det klart att även Felix Claar kommer att spela i Magdeburg från och med nästa säsong.

I Magdeburg finns redan en av världens bästa högernior i islänningen Omar Ingi Magnusson där Lagergren får fin konkurrens. Albin Lagergren avslutar denna säsong i Rhein Neckar-Löwen.


Savehof - Ystads IF
Kristianstad - Malmo