Tobias Thulin, svenskt proffs i Tyskland.Tobias Thulin
Tobias ThulinPosition: M¨ålvakt
Född: 5 juli 1995
Längd: 198 cm
Vikt: 96 kg
Klubb: SC Magdeburg

Klubbkarriär
En av de yngre svenska målvakterna i topphandbollen. Tobias Thulin satte avtryck i Sverige innan han valde att göra karriär utomlands. Med Göteborg som hemort blev det första klubbvalet Önnereds HK. Där spelade han sin ungdomshandboll, innan det var dags för större utmaningar i Redbergslids HK.

Väl där satsades det rejält på sporten och efter drygt en säsong var det dags att spela för seniorlaget. Debuten där kom år 2012 och den sejouren blev långvarig. 2018 kom sedan beskedet att den då 22-årige målvakten hade gjort klart med en tysk klubb. Det var ingen mindre än svenskklubben SC Magdeburg, med spelare som Albin Lagergren och Daniel Pettersson.

Men Thulin skulle dock inte lämna direkt, utan han skulle vara kvar i Redbergslids IK ytterligare en säsong innan det var dags att packa väskorna. Under 2017 var Tobias en av de viktigaste spelarna för klubben och stod för en rad fina insatser, var han stod för parad efter parad. Motståndarna fick många gånger väldigt svårt att få hål på honom, vilket även syntes på hans statistik. Han hade den fjärde bästa räddningsprocenten i Handbollsligan. I SC Magdeburg har han uttryckt att han trivs i sin nya tillvaro.

Landslagskarriär
Det hela började under U20-EM, där de flesta fick upp ögonen för målvaktstalangen, som förutsågs en lysande framtid. I det mästerskapet blev han utsedd till turneringens bästa. Efter det ställdes siktet in på A-landslaget.

Men med seniorlandslaget har Tobias Thulin inte haft någon lätt uppgift. Under de åren han fått komma in, göra sin debut och försöka ta plats i laget, har Sverige haft ett ruskigt starkt målvaktspar. Målvakten född 1995 har fått kriga för att komma med i trupperna och att ta sig förbi Andreas Palicka och Mikael Appelgren är inte en dans på rosor.

I maj 2017 blev han för första gången uttagen till seniorlandslaget. Thulin blev då uttagen till en av två turneringar. Detta var för spel i träningscupen Gjensidige Cup. Han debuterade tillsammans med sju andra och Kristjan Andrésson, förbundskaptenen, benämnde dessa som talangfulla och intressanta.
Hittills har det dock inte blivit något mästerskap för Tobias. Sedan hans debut har landslaget spelat ett flertal mästerskap, bland annat EM 2018 i Kroatien, där man fick med sig ett silver. Nästkommande mästerskap är 2020.
Den 198 cm långe målvakten har stått för ungefär ett dussin landskamper hittills.