Simon Jeppson, proffs i Tyskland.


Annons: ⇢ 888sport - Få 100 kr bonus på din första insättning!

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Simon Jeppsson
Simon JeppssonPosition: Vänsternio
Född: 15 juli 1995
Längd: 203 cm
Vikt: 104 kg
Klubb: SG Flensburg-Handewitt

Klubbkarriär
Simon Jeppsson med rötterna i Lund tog det första stegen in i handbollen genom Lugi HF. Han ingick i klubbens ungdomslag fram till och med september 2012, där han som 17-åring fick debutera i seniorlaget. Där blev debuten en match i Elitserien. Dessförinnan hade han varit en av de framstående spelarna i ungdomslagen, där han har två fina meriter på sin lista. 2012 vann han USM-guld med A-pojkklassen för att två år senare även vara med och vinna JSM-guld.

År 2014 var dock ett olyckans år för den gode Jeppsson. Han åkte på en tung korsbandsskada i JSM-finalen, som gjorde att han hölls borta från handbollsplanen ett tag. Det tog tid att återhämta sig, men denna skada ska enligt Simon själv ha gjort honom bättre.

Två år senare skulle han stod han för vad som möjligen var hans bästa säsong i karriären. Säsongen 2016/2017 mäktade han med stor dominans för sitt Lugi HF i Handbollsligan. En skytteligaseger och en placering i toppen av assistligan var ett faktum. Inför säsongen därpå fick SG Flensburg-Handewitt nys om svensken och visade sitt intresse. Simon Jeppsson valde då att skriva på för den tyska Bundesligaklubben.

Landslagskarriär

Vänsternian fick göra debut för A-landslaget den 3 november 2016. Och det blev inte vilken debut som helst. Han fick nämligen spela på hemmaplan i Lund och det i en EM-kvalmatch mot Montenegro. Debuten blev lyckad och han gjorde två mål i matchen. Simon belönades året därpå med att bli uttagen till landslagstruppen som skulle spela VM 2017 i Frankrike.

Han fick dessutom mycket speltid under EM-succén 2018. Där stod han för en del fina insatser och tog tillsammans med landslagskollegorna hem ett EM-silver till Sverige. Under turneringen blev hans farfar en tv-favorit. Den då 84-årige släktingen höll upp en skylt med ”Simon” på och blev snabbt omtyckt av tittarna, efter att ha zoomats in ett antal gånger.

Under VM 2019 hade han det dock ganska tufft inledningsvis. Han var under turneringen tredjeval som vänsternia, men fick sedan chansen mot Angola och stod för en bra insats med några mål. Under turneringen blev det uppmärksammat att han och rutinerade Kim Andersson delade rum. Där och då tyckte den, många år yngre, Jeppsson, att det var väldigt lärorikt och att gammal och ung kunde ge varandra en boost.

Mästerskap: VM 2017, EM 2018, VM 2019