Herrarnas handbolls EM i Tyskland kommer att spelas den 10-28 januari 2024 där Sverige är ett av 24 deltagande lag i Europamästerskapet. Matcherna spelas i sex olika städer: Düsseldorf, Köln, Berlin, Hamburg, Mannheim och München. Här kan ni se oddsen för vilket lag som spås ta hem guldmedaljen i årets turnering.

Österrike - Färöarna

Odds vinnare av Handbolls-EM 2024

TBA TBA TBA
🇩🇪 TBA TBA TBA
🇪🇸 TBA TBA TBA
🇩🇰 TBA TBA TBA
🇸🇪 TBA TBA TBA

Spelbolag med odds på Handbolls EM

LeoVegas logo
  • Gratisspel värde 100 kronor
  • Om. krav: Inget omsättningskrav

  • Läs mer om regler & villkor

18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se. Läs fullständiga regler och villkor här.

  • Sätt in 100 kr – Få 100 kr extra

  • Om. krav: Utan omsättningskrav

  • Läs mer om regler & villkor

18+, välkomstbonusen gäller endast nya kunder. Minsta insättning 100 kr. Bonusen är giltigt i 60 dagar. Du kommer inte att kunna få bonuserbjudandet om du gör en insättning med någon av följande insättningsmetoder: Entercash, Hipaymistercash, Paysafecard, Neteller eller Skrill. Stodlinjen.se, Spelpaus.se, Spela Ansvarsfullt.

Snabbare
  • Få bonus samt freespins och gold tokens

  • Om. krav: 8x bonus, min odds: 1.8

  • Läs mer om regler & villkor

18+ Nya kunder. Min insättning 100 kr. 100% Maxbonus 1000 kr + 10 spins + 100 guld tokens i live casinot. Omsättningskrav 8x på sport min. odds 1,80. Spins och guld tokens är omsättningsfria. Giltigt i 90 dagar. Stodlinjen.se, Spelpaus.se, Spela ansvarsfullt, Fullständiga Regler & Villkor gäller.

Österrike - Färöarna

Odds Handbolls EM

Oddsen för Handbolls-EM på damsidan är officiella, även om de kan ändra sig inpå matchstart. Favoriter till att vinna EM är Norge, som går för sin fjärde raka EM-titel. Det norska superlandslaget saknar dock ett par viktiga pjäser till EM 2022 såsom Camilla Herrem, Veronica Kristiansen och Sanna Solberg, något som kan höja oddsen på Norge en aning. Bakom Norge står Frankrike och Danmark som närmast EM-titeln enligt spelbolagen. Även Sverige har en någorlunda bra chans på EM-guldet.

Sveriges chanser i EM

Sveriges damlandslag har höjt sig enormt under Tomas Axnérs ledning, bara under ett par års tid. Svensk handboll har större bredd på damsidan idag än bara för några år sedan, vilket gör landslaget mer slagkraftigt. Att tro och hoppas på att Sverige tar EM-guld i Slovenien, Nordmakedonien och Montenegro är att hoppas för mycket, men möjligheten finns absolut. Norge, Frankrike och Danmark är större favoriter, möjligen Nederländerna likaså. Men Sverige har alla möjligheter att slåss där bakom som underdogs, och allt kan hända i ett EM. Sverige är så pass bra att man absolut kan utmana toppnationerna, något man visat under de senaste åren.

Odds vinnare i respektive grupp

Grupp A

I Grupp A spelar Norge, Kroatien, Ungern och Schweiz. Norge är favoriter till att vinna hela EM och därmed favoriter i denna grupp. Bakom Norge så är det dock jämnt mellan Kroatien och Ungern. Kroatien har stått för ett par enastående insatser de senaste åren och tog EM-brons 2020 men trots detta så är Ungern favoriter till andraplatsen. Ungern har en smått gyllene generation på gång. Schweiz är ett av de sämre lagen i detta mästerskap, på förhand.

Grupp B

I Grupp B spelar Sverige tillsammans med Danmark, Slovenien och Serbien. Enligt oddssättarna så är Danmark favoriter till gruppsegern även om Sverige är hack i häl. Slovenien och Serbien är någorlunda likvärdiga och bör tampas om tredjeplatsen i denna grupp, även om nivåskillnaden inte är så hög jämfört med Sverige och Danmark. Serbien är ett lurigt och fysiskt lag och Slovenien har som bekant hemmaplan och storpublik i ryggen. Detta blir en tuff och jämn grupp, där Sverige absolut kan ta förstaplatsen i gruppen.

Grupp C

I Grupp C spelar Frankrike, Nederländerna, Nordmakedonien och Rumänien. De stora favoriterna till gruppsegern är Frankrike med deras långa erfarenhet i världstoppen. Per Johanssons Nederländerna lurar där bakom och hoppas kunna knipa en gruppseger. Johansson är känd för att vara en lurig förbundskapten med ess i rockärmen. Rumänien är inte vad de en gång varit men bör kunna utmana toppnationerna. Nordmakedonien har äran att spela på hemmaplan men har nog en alldeles för tuff grupp för att i förlängningen få avancera till Huvudrundan.

Grupp D

I Grupp D spelar Spanien, Tyskland, Montenegro och Polen. Denna grupp är en av de svagare på förhand även om den ser ut att kunna bli jämn. Spanien är bra och bör sikta på gruppseger. Bakom lurar Tyskland och Montenegro där de sistnämnda kan (med trycket från hemmafansen) absolut kan skrälla. Montenegro är ett bra landslag men har nog varit bättre. Polen står som favoriter till att inte ta sig vidare från denna grupp.

Vinnare av skytteligan

Om en nation ska ta sig långt i turneringen så krävs det att målskyttet stämmer och några spelare kliver fram och tar för sig lite extra. Allt som oftast så vinner en ensam skytteligavinnare, men det har hänt vid ett par tillfällen att tre storstjärnor vunnit skytteligan tillsammans. Skytteligan i EM 2020 på damsidan vanns av norskan Nora Mörk som gjorde hela 52 mål i mästerskapet. Den näst bästa målskytten var Montenegros Jovanka Radicevic som gjorde 39 mål. Nora Mörk vann även skytteligan under EM i Sverige 2016. Senast en svensk vann skytteligan i EM var när Isabelle Gulldén gjorde flest mål under EM 2014 i Ungern och Kroatien med hela 58 (!) gjorda mål.