EM i Ungern och Slovakien för herrar kommer att spelas den 13-30 januari 2022 där Sverige är ett av 24 deltagande lag i Europamästerskapet. Matcherna spelas i fem olika städer. Tre ungerska städer kommer att stå värd för mästerskapet i huvudstaden Budapest samt Debrecen och Szeged. Sedan kommer de två slovakiska städerna Kosice och Bratislava att även vara värdstäder för handbolls-EM 2022.

Odds vinnare av Handbolls-EM 2022

Landslag Betsson
🇩🇰 Danmark 4.20
🇫🇷 Frankrike 4.50
🇪🇸 Spanien 4.55
🇳🇴 Norge 5.55
🇸🇪 Sverige 10.00
🇭🇺 Ungern 10.00
🇭🇷 Kroatien 15.00
🇩🇪 Tyskland 17.00
🇸🇮 Slovenien 34.00
🇵🇹 Portugal 51.00
🇷🇸 Serbien 51.00
🇮🇸 Island 81.00
🇷🇺 Ryssland 101.00
🇵🇱 Polen 101.00
🇧🇾 Belarus 126.00
🇲🇰 Nordmakedonien 151.00
🇧🇦 Bosnien & Hercegovian 401.00
🇲🇪 Montenegro 501.00
🇦🇹 Österrike 501.00
🇨🇿 Tjeckien 501.00
🇳🇱 Nederländerna 501.00
🇸🇰 Slovakien 1001.00
🇺🇦 Ukraina 2001.00
🇱🇹 Litauen 2001.00

Spelbolag med odds på Handbolls EM

William Hill logo
  • Spelbolaget har svensk spellicens

  • Grymma odds på Hockey

  • Sätt in 100 kr – Spela för 200 kr

  • 100% upp till 100 kr

  • Om. krav: 1x bonus, min. odds 1.5

  • Läs mer om regler & villkor

Odds Handbolls EM

Även om oddsen inte har blivit officiella inför handbolls-EM så är några landslag favoriter redan på förhand. Danmark, som går som en ångvält inom världshandbollen är bland de stora favoriterna till att vinna Europamästerskapet. Danskarna har Mikkel Hansen, Niklas Landin, Mathias Gidsel och flera storstjärnor i laget samtidigt som lagmaskinen ångar på.

Även Frankrike, som vann OS 2021 i Tokyo, går in som favoriter. Fransmännen lär tappa ett par tunga veteraner till EM, men har en bredd i landet som få länder kan mäta sig med.

Även Sverige, efter sitt VM-silver och hyfsade OS, kan skrälla i EM återigen. Svenskarna har hittat sin kärna i laget, och med klassmålvakter och Jim Gottfridsson i spetsen så kan Sverige gå långt även i denna turnering.

Sveriges chanser i EM

Oddsen för Sverige är oklara hittills, de uppdateras så fort de kommer ut. Men att Sverige tillhör de sex stora favoriterna åtminstone, det är ganska självklart. Efter sina insatser i topphandbollen under det senaste dryga året, så är Sverige med bland toppskiktet i Europa.

Odds vinnare i respektive grupp

Grupp A

Danmark går in som favoriter i Grupp A där man ställs mot Nordmakedonien, Slovenien och Montenegro. Det är på intet sätt någon lätt grupp för danskarna dock, men de har kvaliteten för att vinna samtliga tre matcher. Slovenien är annars den stora utmanaren med svensken Ljubomir Vranjes som förbundskapten.

Grupp B

En tuff och jämn grupp med Portugal, Island, Ungern och Nederländerna. Fyra kompetenta lag, där Ungern och Portugal är små favoriter. Men Island är ett mycket bra lag i vissa stunder, om inte annat.

Grupp C

I Grupp C är Frankrike stora favoriter, efter OS-guldet såklart. Kroatien är annars ett land som brukar vara med i toppen av det preliminära gruppspelet om inte annat, men har tappat i världstoppen under de senaste åren. Ukraina och Serbien är utmanare, men inte mer än så.

Grupp D

Österrike, Belarus, Tyskland och Polen utgör inte EM:s mest spännande grupp på förhand, möjligen. Tyskland är här stora favoriter som det stora handbollsland de är. Polen är också ett lag som kan utmana, absolut.

Grupp E

Här huserar Sverige tillsammans med Spanien, Tjeckien och Bosnien & Hercegovina. Sverige är tillsammans med Spanien stora favoriter till att knipa förstaplatsen och andraplatsen. Spanien har blivit av med sina veteraner till storstjärnor som var med och tog OS-bronset i Tokyo, vilket kan påverka deras lag. Sverige möjligen knappa favoriter till gruppsegern.

Grupp F

Här spelar värdnationen Slovakien mot Litauen, Norge och Ryssland. Norge var seedade i den första potten och är väl det bästa laget i denna grupp. Sander Sagosen och hans norrmän kanske kan börja sin väg mot EM-medalj med en fin start i gruppspelet.

Vinnare av skytteligan

Om en nation ska ta sig långt i turneringen så krävs det att målskyttet stämmer och några spelare kliver fram och tar för sig lite extra. Allt som oftast så vinner en ensam skytteligavinnare, men det har hänt vid ett par tillfällen att tre storstjärnor vunnit skytteligan tillsammans. Skytteligan i EM 2008 vanns av dansken Lars Christiansen tillsammans med Ivano Balic och Nikola Karabatic, som gjorde 44 mål vardera för sina respektive länder.

Under EM senaste gången så vann den skickliga norrmannen Sander Sagosen skytteligan med sina 65 mål. Det hjälpte Norge till ett EM-brons den gången.

Ingen svensk har vunnit skytteligan i officiella EM, men några spelare har vunnit pris som turneringens bästa spelare, däribland Magnus Wislander och Jim Gottfridsson bland annat.