Herrarnas handbolls EM i Tyskland kommer att spelas den 10-28 januari 2024 där Sverige är ett av 24 deltagande lag i Europamästerskapet. Matcherna spelas i sex olika städer: Düsseldorf, Köln, Berlin, Hamburg, Mannheim och München. Här kan ni se oddsen för vilket lag som spås ta hem guldmedaljen i årets turnering.

Savehof - Ystads IF
Kristianstad - Malmo

Odds vinnare av Handbolls-EM 2024

Bet365 Bethard ComeOn
🇩🇰 Danmark
🇸🇪 Sverige
🇪🇸 Spanien
🇫🇷 Frankrike
🇩🇪 Tyskland
🇮🇸 Island
🇳🇴 Norge
🇭🇺 Ungern
🇷🇸 Serbien
🇸🇮 Slovenien

Spelbolag med odds på Handbolls EM

Bet365 logo
  • Upp till 1 500 kr i spelkrediter

  • Om. krav: Utan omsättningskrav

  • Läs mer om regler & villkor

Få upp till 1.500 kr i spelkrediter och 100 gratisspel för nya kunder med bet365. Bli medlem, sätt in 50 kr eller mer till ditt konto och bet365 matchar din kvalificerade insättning med spelkrediter (upp till 1.500 kr) när du placerar kvalificerade spel till samma värde, och de är rättade. Sätt in 500 kr eller mer så får du även 100 gratisspel att använda på utvalda slotspel. Min. insättning för spelkrediter är 50 kr. Utbetalningar exkluderar insatsen med spelkrediter. Villkor, tidsbegränsningar och exkluderingar tillämpas. Min. insättning för gratisspel är 500 kr. Max. pris, spelrestriktioner, tidsbegränsningar samt villkor tillämpas.

Bethard logo
  • En välkomstbonus på upp till 1000 kr

  • Om. krav: 10x bonus och insättning, minsta odds 1.9

  • Läs mer om regler & villkor

18+. Endast nya spelare. 100% Min. Insättning 100 kr, max bonus 1000 kr. 10x omsättning på betting, minsta odds 1.90. Giltig i 60 dagar. Se fullständiga regler & villkor på Bethard.com. Spela ansvarsfullt. stodlinjen.se, spelpaus.se.

ComeOn
  • Bonus: 100% upp till 500 kr

  • Om. krav: x6, min odds: 1.8

  • Läs mer om regler & villkor

18+. Endast nya spelare. 100% Min. Insättning 100 kr, max bonus 500 kr. 6x omsättning på betting, minsta odds 1.8. Giltig i 60 dagar. Se fullständiga regler & villkor på Comeon.com. Spela ansvarsfullt. Spelpaus.se I www.stodlinjen.se

Savehof - Ystads IF
Kristianstad - Malmo

Odds Handbolls EM

Oddsen för Handbolls-EM på herrsidan är inte officiella, och de kan ändra sig inpå matchstart. Favoriter till att vinna EM är Danmark, som går för sin tredje EM-titel, även om man inte vunnit sedan 2012. Det danska superlandslaget hänförs av Mikkel Hansen och förbundskapten Nikolaj Jacobsen men har också ung kraft i offensiven i Mathias Gidsel och Simon Pytlick. Danmarks VM-guld i Sverige (2023) står som en av grundanledningarna till det danska favoritskapet. Bakom Danmark står Sverige som en av guldfavoriterna efter sitt EM-guld 2022, vilket gör Blågult till regerande mästare in till EM-slutspelet. Tillsammans med Glenn Solbergs mannar så bollas såklart hemmanationen Tyskland upp som en kandidat tillsammans med Spanien, som vunnit två av de tre senaste Europamästerskapen.

Sveriges chanser i EM

Sveriges herrlandslag går in i Europamästerskapet som regerande europamästare efter bragden 2022. Det svenska landslaget har toppspelare i Europa på alla positioner och det är inte för intet som Sverige bollas upp som en av kandidaterna till EM-guldet ännu en gång. Med geografisk närhet till Tyskland och med ett landslag i högform så är Blågult en av guldkandidaterna efter de fina resultaten de senaste åren. Att Sverige inte tog sig till någon VM-medalj på hemmaplan kan dock ha höjt de svenska oddsen en aning men förhoppningsvis kan Glenn Solbergs landslag studsa upp och plocka en ny mästerskapsmedalj. Sverige kommer, om man tar sig vidare från första gruppspelet, förmodligen stöta på både Norge och Danmark i Huvudrundan vilket blir de stora nötterna att knäcka för att ta sig så långt som möjligt i Europamästerskapet 2024.

Odds vinnare i respektive grupp

Notera att grupperna nedan gäller det första och inledande gruppspelet. De två bästa lagen i varje grupp når sedan Huvudrundan. 

Grupp A

I Grupp A spelar Frankrike, Tyskland, Nordmakedonien och Schweiz. På förhand ser detta ut att bli en grupp där Tyskland och Frankrike i första hand ska ta sig vidare ifrån. Räkna dock med att en nation som Nordmakedonien, som möjligen har sina glansdagar bakom sig, ändå kan stå upp bra mot hemmanationen och VM-tvåan Frankrike. Schweiz har dessutom något intressant på gång.

Grupp B

I Grupp B spelar Spanien, Österrike, Kroatien och Rumänien. Stornationen Spanien kommer, trots en mindre generationsväxling, vara med i toppen av denna grupp och stå som favoriter till gruppsegern. Där bakom är det jämnt och härligt mellan tre nationer där Kroatien och Österrike kanske har bäst chans på andraplatsen. Men det kommer gälla att peaka vid rätt matcher och rätt tillfällen för att nå Huvudrundan.

Grupp C

I Grupp C spelar Island tillsammans med, Serbien, Montenegro och Ungern. Denna grupp är härligt spännande på förhand där såklart Island ska vara med och tampas i toppen. Men nationerna bakom har gott om individuell skicklighet för att hota islänningarnas lagmaskin. Denna grupp är möjligen den jämnaste på förhand mellan fyra lag som går upp och ner i sina prestationer med höga höjder och lite djupare dalar ibland. Mycket ovisst!

Grupp D

I Grupp D spelar Norge tillsammans med Slovenien, Färöarna och Polen. Norge är favoriter i denna grupp där Slovenien och Polen har tappat lite i status de senaste åren. En nation som höjt sin status är Färöarna, med väldigt fina resultat på ungdomssidan framför allt. Öborna kommer kunna överraska i denna grupp men är inte några favoriter till gruppseger. Färöarna gör dessutom sin EM-debut men med de nya stjärnskotten i truppen så blir de intressanta att följa.

Grupp E

I Grupp E spelar Sverige i en grupp tillsammans med Nederländerna, Bosnien & Hercegovina samt Georgien. Här ska Sverige, sett till odds och förutsättningar, vinna sin grupp för att få bästa möjliga väg i Huvudrundan. Endast Staffan Olssons Nederländerna kan skrämma en aning men sett till bredd och kvalitet är Sverige ett bättre lag. De två övriga nationerna får se och lära lite där framför allt Georgien, som gör mästerskapsdebut, slår ur underläge.

Grupp F

I Grupp F spelar Danmark tillsammans med Portugal, Tjeckien och Grekland. Danmark är skyhöga favoriter till gruppsegern men Portugal har visat styrka de senaste åren och ska kunna hota om gruppsegern men framför allt om andraplatsen framför Tjeckien men också debutanterna från Grekland. Danmark och Portugal har bäst odds i denna grupp, för att ta sig vidare.

Vinnare av skytteligan

Om en nation ska ta sig långt i turneringen så krävs det att målskyttet stämmer och några spelare kliver fram och tar för sig lite extra. Allt som oftast så vinner en ensam skytteligavinnare, men det har hänt vid ett par tillfällen att tre storstjärnor vunnit skytteligan tillsammans. Skytteligan i EM 2022 vanns av Omar Ingi Magnusson (Island) med 59 gjorda mål. Bästa svensk var då Hampus Wanne med 45 gjorda mål. Till EM 2024 finns det många kandidater där Danmarks Mathias Gidsel och Norges Sander Sagosen finns där men även många kantspelare och straffskyttar där svenske Wanne kan ha hyfsat låga odds på skytteligaseger.