Jesper Nielsen, tidigare Norrköpingsbon med den framgångsrika karriären.


Annons: ⇢ 888sport - Få 100 kr bonus på din första insättning!

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Jesper Nielsen
Jesper NielsenPosition: Mittsex
Född: 30 september 1989
Längd: 200 cm
Vikt: 110 kg
Klubb:Rhein-Neckar Löwen

Klubbkarriär
89:an från Norrköping har haft en bred klubbkarriär hittills. Han har hunnit representera ett antal klubbar, med start i Norrköpings AIS. Där var han bara i ett antal år innan det var dags att hoppa vidare och landningen hamnade i Göteborg. Klubben blev HP Warta och där spelade han både för ungdoms- och a-laget. Under sin tid där studerade han på Katrinelundsgymnasiet i Göteborg. Tiden i staden visade sig bli bra. Han fick med sig två silver, i PSM och JSM. År 2008 skulle dock denna sejour möta sitt slut.

Framgångsrikt skulle karriären fortsätta i IK Sävehof. Här bärgade han tre SM-guld och visade upp ett strålande spel i Champions League. Under sin sista säsong sågs han som en ledare i gruppen och hölls som en av Sveriges bästa linjespelare i försvar och anfall.

Efter säsonger av fina triumfer var det dags att lämna för Tyskland och Füchse Berlin. Där fortsatte titlarna att komma in på kontot för honom. Tysk cupmästare, EHF-mästare och IHF Super Globe-vinnare. Det är inte illa för Nielsen.
Flyttlasset skulle vidare och destinationen var Paris Saint-Germain denna gång. Här blev han fransk mästare två gånger, 2017 och 2018.

Det skulle slutligen bli ytterligare en flytt. Han drog vidare tillbaka till Tyskland, men denna gång till Rhein-Neckar Löwen.

Landslagskarriär

I landslaget har Nielsen sannerligen gjort sig ett namn. Här spelade han för U21-landslaget och gjorde 18 matcher och 40 mål.

Två år efter att ha spelat för U21 skulle han dock göra sin debut i en träningsmatch för det svenska A-landslaget. Denna kom mot Tyskland i träningscupen Super Cup, 2011.

Efter några träningslandskamper skulle dock samtalet för en mästerskapsuttagning komma. Han blev uttagen till EM 2014 och fick göra sin första mästerskapsmatch för Sverige då.

Efter denna uttagning har Jesper Nielsen mer eller mindre cementerats in i det svenska landslaget. Han sågs därefter som ordinarie och deltog i en rad mästerskap. Minnesvärt är inte minst EM 2018, där Sverige fick med sig ett silver. Där stod han för makalöst bra insatser och gjorde det han var känd för att göra. Han var en bidragande faktor i både offensiven och defensiven. Han fick extra mycket speltid, då ordinarie spelare lämnat återbud. Detta kom även sedan att belönas. Han fick en plats i mästerskapets All star-lag på sin position. Han var även med under VM 2019, när Sverige hamnade på femteplats.

Över 100 landskamper och 140 mål.

Mästerskap: EM 2014, VM 2015, EM 2016, OS 2016, VM 2017, EM 2018, VM 2019