Jesper Nielsen, mittnian från Kärra HFs handbollsskola.


Österrike - Färöarna

Jesper Konradsson
Jesper KonradsssonPosition: Mittnio
Född: 4 juni 1994
Längd: 184 cm
Vikt: 84 kg
Klubb: Skjern Håndbold

Klubbkarriär
Mittnian inledde sin karriär i Kärra HFs anfall och gjorde det riktigt fint fram till år 2011, då det var dags att ta klivet upp till högre divisioner. Han blev erbjuden ett A-lagskontrakt och få spela seniorhandboll för Alingsås HK. Länge såg det ut att bli Redbergslids IK, men i slutändan landade valet på de förstnämnda. Där blev han en framstående spelare och blev en kugge i laget och lyckades bli svensk mästare med klubben år 2014. Sejouren där varade i sex år innan han år 2017 bestämde sig för att ta sig an nya utmaningar. Det var efter att ha blivit petad ur OS-truppen som Konradsson gav svar på tal. Den sommaren blev hans bättre i karriären, då han fick en riktig pangstart på handbollssäsongen.

Efter den starten bestämde sig han och klubben för att gå skilda vägar och Skjern Håndbold var nästa klubbadress. Flyttlasset gick alltså vidare till Danmark, där han ännu spelar idag. År 2018 blev Skjern Håndbold danska mästare. Samma år kom man hela vägen till kvartsfinal i Champions League. I oktober 2019 förlängde han kontraktet med klubben, fram till och med 2021.

Landslagskarriär

Jesper Konradsson inledde sin landslagskarriär på juniornivå, där han bland annat representerat u19-landslaget i en handfull matcher. Totalt blev det drygt 30 matcher och över 100 mål. Sedan var det dags att göra sig ett namn i u21-landslaget. Där blev det 24 matcher och 46 mål.

Han var för första gången med i A-landslagets spelartrupp. Detta var i landskamperna mot Norge. Det första mästerskapet han blev uttagen till blev EM 2016. Därefter fanns han även med i trupperna för VM 2017 och VM 2019 – däremellan missade han EM 2018, var landslaget hamnade på andraplats.

Mästerskap: EM 2016, VM 2017, VM 2019