Jerry Tollbring, svensk i Tyskland.Jerry Tollbring
Jerry TollbringPosition: Vänstersex
Född: 13 september 1995
Längd: 182 cm
Vikt: 82 kg
Klubb: Rhein-Neckar Löwen

Klubbkarriär
Den duktiga straffskytten Jerry Tollbring började sin hittills fina karriär i Rimbo HK. Tollbring bodde under sina unga dagar i Norrtälje, var klubben härstammar ifrån. Debuten för herrlaget kom när han var 15 år, med andra ord Rimbos allra första – och enda – säsong i den högsta handbollsligan. Laget var där och Tollbringsberikad, då Jerrys bröder, tillika niometersspelarna, Jeff och Ken befann sig i laget samtidigt. Dessutom tränades Rimbo av pappan, Dick Tollbring.

Rimbo HK hamnade sist i tabellen den säsongen och Jerry Tollbring blev erbjuden ett kontrakt hos IFK Kristianstad, som han sedan kom att acceptera. Flytten blev ett faktum och sejouren där blev minst sagt lyckosam. Vänstersexan lyckades, tillsammans med laget, bärga tre raka SM-guld mellan åren 2014-2017.

Därefter ringde det på dörren och efter en tid med rykten stod det klart att den högerhänte skrev på för storlaget i Bundesliga, Rhein-Neckar Löwen. Målmaskineriet rullar vidare och i den tyska klubben har prestationerna fortsatt att komma. I oktober 2017 fick Tollbring åka tillbaka till Krisitanstad. Denna gång handlade det om ett möte mellan hans tidigare klubb och Rhein-Neckar Löwen. I den matchen fick han stående ovationer och noterades sedan för hela sju mål.

Landslagskarriär

Det hela inleddes med att Jonas Källman fick ryggproblem och inte kunde ställas på banan under Handbolls-EM. Jerry Tollbring ringdes in på momangen och skrevs in i landslagstruppen. Dessförinnan hade spelaren en handfull ungdomslandskamper på kontot, men blev här, år 2016, kallad till seniorlandslaget för första gången.

Sedan dess har han varit given vid landslagsuttagningarna och kunde på allvar visa upp sig under VM 2017. Där bjöd han på den ena fina prestationen efter den andra. Han stod för totalt 38 mål och spelade mest av alla i landslaget. Det kom också sedan att belönas. Han fick en plats i världsmästerskapets all star-lag, och att en svensk lyckas ta en sådan plats tillhör inte vanligheterna. Men det lyckades Tollbring med.

År 2018 var han med i det svenska landslaget och kammade hem ett silver under EM 2018, dock tappade han sin givna plats på vänsterkanten. Det senaste mästerskapet han har deltagit i var VM 2019. Där hade han återigen ett tungt mästerskap. Under det förstnämnda mästerskapet fick han mental rådgivning och det fick han även senare i mästerskapet 2019. Det ska ha varit på grund av missarna som satte sig i huvudet.

Mästerskap: EM 2016, OS 2016, VM 2017, EM 2018, VM 2019