Emil Frend Öfors, stod för en fin ungdomslandslagskarriär.Emil Frend Öfors
Emil Frend ÖforsPosition: Vänstersex
Född: 13 september 1994
Längd: 193 cm
Vikt: 92 kg
Klubb: HSG Weztlar

Klubbkarriär
Stockholmssonen Emil Frend Öfors, är uppvuxen i huvudstaden och började sin handbollskarriär där. Den första klubben var IFK Tumba, där han spelade ungdomshandboll och blev svensk mästare både som A-pojkar och juniorer. Han gjorde sig redan då känd för sin spänst Därefter var det dags att ta ett steg uppåt i karriären och Emil valde att flytta vidare till Alingsås HK.
Där blev det tre framgångsrika säsonger. Tillsammans med klubben tog de sig hela vägen till final i seriespelet, men tyvärr blev det också tre raka förluster. Frend Öfors var många gånger ett utav utropstecknen i Alingsås HK. Under de tre säsongerna spelade han 90 matcher i Handbollsligan och mäktade med 257 mål. Under denna tid blev han också uttagen till landslaget och stod för en rad fina insatser.

Och det gick inte någon obemärkt förbi. Här fick nämligen THW Kiel upp ögonen för honom och 2017 valde han att ta ett jättekliv, då han tog beslutet att gå över till den nämnda klubben. Den tyska Bundesligaklubben fick Raul Santos skadad och valet som ersättare föll på just Emil.

Där spelade han fram till och med år 2018 och sedan var det dags för nya utmaningar. Nästa klubb blev HSG Wetzlar, där svensken håller hus i dagsläget.

Landslagskarriär

Frend Öfors var en del av Junior- och Ungdomslandslagen i tidigt ålder och bland annat var han med i U21-truppen under världsmästerskapet i Brasilien.
Det var i januari 2017 då Emil Frend Öfors fick samtal från en förbundskapten och där förklarades att han blev uttagen i landslagstruppen. Debuten för A-landslaget ägde rum på Kinnarps Arena i Jönköping och Sverige vann komfortabelt över Norge med 37-29. Efter ungefär en minut på plan lyckades Emil sätta sitt första landslagsmål och totalt blev det tre mål i den matchen. Detta var en träningsmatch inför VM i Frankrike 2017.

Drygt två veckor senare var det dags för en tävlingsdebut. Han skrevs in i den svenska VM-truppen och debuterade i matchen mot Qatar. Han belönades med den platsen efter att ha imponerat på Kristján Andrésson under uppladdningen och träningarna i Paris. Det blev totalt hans fjärde landskamp för A-landslaget, men som sagt den första i tävlingssammanhang.

Nu har det blivit ett tvåsiffrigt antal landskamper och mål för honom. VM 2017 är dock hans första och enda mästerskap.

Mästerskap: VM 2017