Daniel Pettersson, uppfostrad i Eskilstuna Guif.


Österrike - Färöarna

Daniel Pettersson
Daniel PetterssonPosition: Högersex
Född: 6 maj 1992
Längd: 179 cm
Vikt: 76 kg
Klubb: Eskilstuna Guif

Klubbkarriär
Högersexan född 1992 inledde sin karriär i IF Guif, som senare bytte namn och kallades för Eskilstuna Guif. Den vänsterhänta spelaren är född och uppvuxen i just Eskilstuna, vilket gjorde att hans val föll på lokalklubben. Fram till och med år 2011 spelade han i juniorlaget, för att därifrån ta steget upp till seniorlaget. Totalt spelade han fem säsonger i Eskilstunaklubben

”DP” valde därefter att ta steget vidare. Och här blev det inget mellansteg, utan han bar sig direkt vidare utomlands. Destinationen blev Tyskland och ett kontrakt med SC Magdeburg kritades på. Flytten till Bundesligaklubben ägde alltså rum år 2016 och när han nu blev ett proffs utanför Sveriges gränser väntade ny, stor konkurrens i den nya klubben på hans position som högersexa. I klubben fanns (och finns ännu) Tomas Svensson, Eskilstunabekantingen, som assisterande tränare. I oktober 2019 förlängde han sitt kontrakt med klubben, som nu sträcker sig fram till och med år 2022. Han har kommit att bli en av lagets viktigaste spelare, men tråkigt nog har titlarna med Magdeburg uteblivit. Under säsongen 2018/2019 var man med i toppen och utmanade, dock utan att orka hela vägen.

Landslagskarriär

Landslagskarriär
Innan flytten till Tyskland och Magdeburg han den gode Pettersson med en debut i det svenska landslaget, närmare bestämt år 2014. Hans femte landskamp var en speciell sådan för honom. Han fick nämligen spela på hans moderklubbs hemmaarena, Eskilstuna Sporthall, i mötet med Tyskland.

Dessförinnan hade han varit med och spelat en handfull juniorlandskamper för det svenska handbollsförbundet. Pettersson spelade 32 matcher för det svenska u19-landslaget och hade ett målsnitt på nästan fyra mål per match, med sina 125 mål.

Han representerade Sverige vid U21-VM 2013, var han och hans lagkamrater bärgade ett tungt VM-guld. Daniel var ett riktigt utropstecken i den turneringen och briljerade. Totalt blev det 30 matcher och 114 mål för det svenska u21-landslaget.

Den duktiga Magdeburg-spelaren har ännu inte fått representera landslaget i ett mästerskap på seniornivå. Han har nämligen aldrig blivit uttagen och nu återstår att se om det blir ett framtida mästerskap för honom. Hittills har han hunnit spela drygt 40 landskamper.

Mästerskap: