Albin Lagergren, Varbergsskolad landslagsman.


Annons: ⇢ William Hill - Få 100 kr som freebet när du sätter in 200 kr!

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Albin Lagergren
Albin LagergrenPosition: Högernio
Född: 11 september 1992
Längd: 186 cm
Vikt: 94 kg
Klubb: Rhein-Neckar Löwen

Klubbkarriär
Född och uppvuxen i Varberg. Det skulle bara innebära att handbollskarriären skulle starta i HK Varberg. Efter en tid i moderklubben var det dock dags för nya utmaningar. Den då 19-årige svensken valde att ta steget vidare i klubblagskarriären och valet föll på Redbergslids IK. Den sejouren varade i en säsong innan det var dags för ännu en flytt.

Denna flytt skulle dock vara en återförening med hans gamla klubb. Lagergren skrev på för Varberg 2012. Intentionen med den flytten var att den vänsterhänte spelaren skulle få mer speltid i Allsvenskan. Så blev det också och i samband med en regelbunden speltid kunde även Albin utvecklas som spelare. Han var lagets absolut viktigaste pjäs och stod för enormt många mål, vilket också gjorde att han vann skytteligan. Märk väl att Zoran Roganovic befann sig i Allsvenskan under samma år och trots det lyckades Albin hamna på förstaplats i skytteligan.

Efter den säsongen var det en del klubbar som jagade hans signatur och Lagergren var villig att ta steget upp för att få spela i den högsta serien. Denna gång, år 2013, bar det av till IFK Kristianstad och den sejouren blev minst sagt lyckad. Där blev det inte bara en individuell utveckling, utan han kammade även hem en del kollektivt. Ett SM-silver och totalt fyra guld.

Nu skulle han testa lyckan utomlands. 2018 skrev han på för Bundesligaklubben SC Magdeburg, där han kom att bli en av lagets viktigaste spelare. April 2019 blev han klar för toppklubben Rhein-Neckar Löwen.

Landslagskarriär

Det gick väldigt bra för Albin Lagergren tidigt i landslagssammanhang. Han debuterade i juniorlandslaget under sin tid i HK Varberg. Totalt blev det 18 matcher och 56 mål, ett riktigt fint facit för den då unge högernian. Med det i bagaget blev det fler ungdomslandskamper, denna gång i U21. Där var han med och bidrog till ett VM-guld år 2013 och enligt många var han de viktigaste spelarna. Den saken är egentligen svår att förneka, med tanke på att han stod för sju mål i semifinalen och sex i finalen.

I A-landslaget kom tävlingsdebuten å 2016, var han blev uttagen till VM-kvalmatcherna mot Bosnien & Hercegovina. Efter att ha presterat bra i de matcherna fick han en plats i OS-truppen 2016 och där hamnade Sverige på 11:e plats. Då ersatte han en skadad Johan Jakobsson och samma sak skedde vid VM 2017, var Lagergren också hyllades för sina insatser. Han har totalt satt över 100 mål för landslaget och var även med och bärgade ett silver under EM 2018. Hans senaste mästerskap var VM 2019

Mästerskap: OS 2016, VM 2017, EM 2018, VM 2019